Kvalitet je uspjeh, u proizvodnji je spas

O rasadniku

Rasadnik ukrasnog drveća i grmlja „FREŠ“, se nalazi u Gornjem Vakufu-Uskoplju u mjestu Duradbegović Dolac, u neposrednoj blizini dionice puta Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje-Jablanica. Bavimo se proizvodnjom kvalitetnih i provjerenih sadnica ukrasnog drveća i grmlja, uređenjem dvorišta, bašta, otvorenih površina ispred poslovnih i stambenih objekata, održavanjem zelenih površina, projektovanjem i izvedbom projekata za hortikulturno uređenje i sadnju, kvalitetnom uslugom i savjetima općenito vezano za hortikulturu.

Rasadnik se prostire na površini od 18 duluma, a u pripremi je dalje proširenje zemljišta za rad i proizvodnju. Sa radom smo počeli u jesen, 2007.godine. Sadnice koje proizvodimo, proizvedene su uz korištenje organskog đubriva, sve na prirodnoj bazi, bez dodavanja ikakvih drugih hemikalija. Proizvodnja i pospješivanje rasta se odvija u dva plastenika, jedan od 200, a drugi 100 kvadrata, a u pripremi su nam i novi plastenici. Sve sadnice koje se nalaze u rasadniku tu su i proizvedene. Nastojimo da preferiramo one sadnice koje će uspjeti u našim krajevima, koje odgovaraju našim klimatskim uslovima. Proizvodimo sadnice koje su prilagođene za rast i uzgoj.

Možemo vam pomoći pri odabiru sadnica za vaš vrt, uređenje avlija, prema potrebama koje zahtjeva mjesto sadnje. U našem rasadniku možete pronaći sadnice i biljke svih kategorija, počev od niskih lišćara, puzavica, trajnica, pa sve do četinara, visokih lišćara i dekorativnog grmlja, te sezonskog cvijeća.

Za veću spoznaju o sadnicama pogledajte u foto galeriji ili u rubrici sadnice i za svaku nejasnoću ili informaciju obratite nam se na jedan od navedeni kontakt telefona ili na nasu mail adresu. Na raspolaganju vam stoji dipl.ing. hortikulture Delibašić Mahir.

Tu smo da vam omogućimo najbolje, jer:

„KVALITET JE USPJEH, U PROIZVODNJI JE SPAS“

 

Pozivamo vas da posjetite naš rasadnik „FREŠ“ i pronađete nešto za sebe!

Rasadnik Freš